Mereka semua terdengar jeritan Pak Cik Lee. Aku angah. Fiksyen Shasha - FS, Kota Kinabalu. Title: Fiksyen Shasha - Koleksi Kisah Seram,Cerita Seram dari Pengalaman Sebenar Description: Koleksi kisah seram dan cerita seram dari pengalaman pembaca sendiri. Masa ni Pak Cik Lee jerit minta tolong. Haaa tu je la kisah hantu air ni. Masa ni dia nak jerit tak dapat. Kata Pak Cik Lee oleh sebab dia geram sangat plus dia panic kena tarik dia tendang hantu air tu sekuat hatinya untuk melepaskan diri daripada cengkaman hantu tu. Pak Cik Lee masih menunggu ikan. Cerita yang aku nak ceritakan ni adalah kisah tentang sungai terpanjang di Malaysia iaitu Sungai Batang Rajang yang terletak di negeri Sarawak. CHAPTER 1 : WUJUDKAH BUNIAN DI BLOK ALPHA. Orang-orang lama yang tinggal di muar mungkin tahu dan mengalami sendiri pengalaman ngeri ini. fiksyenshasha.com. Assalam dan salam 1 malaysia. Hantu tu taklah bodoh sangat, dia tahu orang akan datang. Ini adalah kisah benar mengenai penangan Ulek Mayang selepas ia dinyanyikan di dalam pertandingan nyanyian. Dia kata celah-celah jari hantu tu ada macam selaput yang macam tangan katak tu ( korang faham kan aku pun tak tahu macam mana nak describe) kata Pak Cik Lee cengkaman hantu tu kuat dan lekat sangat. Misalnya pencarian mayat lemas mengambil masa berjam jam di lokasi sehinggalah pihak bomba hampir menyerah kalah. Pak Cik juga kata yang benda tu saiz macam budak kecil lelaki dalam keadaan telanjang. Mohon dirahsiakan identiti saya ye. Learn how your comment data is processed. Aku bagi nama Pak Cik Lee (bukan nama sebenar). This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Cerita yang akan aku kongsikan ini bukan lah kisah hantu atau mistik. 2) … Sekarang baru tahu Batang Rajang banyak buaya, biasa lah masa kecil dulu mana ingat nak fikir tu semua kan bila dah nampak air sungai, Dengar bentuk fizikal lebih kurang mcm ‘kappa’ hantu jepun je. Ida – Takde ape yang senang dalam dunia ni kak. Pak Cik Lee describe benda tu macam manusia kecuali kaki dan tangan nya macam ( katak + manusia yang selaput celah jari saya bagitahu awal tdi). Masa tu aku baru forrama harian dekat satu sekolah di johor. Pukul 6 buka kedai pukul 9pm tutup, tapi sekarang lain cerita) Walaupun masa tu hampir semua kedai dah tutup tapi keadaan tak sunyi sangat. 456K likes. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Kerjanya memang hanya ingin menyesatkan orang yang masuk hutan. Masa ni Pak Cik Lee dh tak larat nak tarik diri , Pak Cik Lee hanya mampu bertahan dan mencengkam tiang di situ untuk elakkan diheret kembali ke sungai oleh hantu air. Ketika mula bekerja, dia diganggu dengan seorang lelaki bernama Zaiful yang menurutnya ‘gatal dan psiko’. Dia akan turun ke area berpantai berhampiran dgn jeti untuk memancing . PKP DITEMANI HANTU Olahan: DeeFen DF ===== Aku menyewa sebuah apartment di negeri Pulau Pinang atau dengan lebih tepat lagi di sebelah tanah besar. Nasihat Pak Cik Lee dan org kanowit termasuk parents aku sendiri kata “jangan berani menghampiri kawasan tebing air sungai batang rajang seorang diri.” “Jangan berseorangan berhampiran sungai.”. Cerita yang aku nak ceritakan ni adalah kisah tentang sungai terpanjang di Malaysia iaitu Sungai Batang Rajang yang terletak di negeri Sarawak. Lepas kejadian tu, Pak Cik Lee tak berani memancing sorang-sorang. Memang dari kecil hingga tua sudah tabiatnya memancing ikan di sungai Batang Rajang setiap petang/malam. Hi pembaca sekalian. Kata Pak Cik Lee tangan hantu air tu macam tangan manusia + tangan katak. Harini aku bawa cerita baru pula . Pak Cik Lee hampir lemas kerana kepala nya sudah masuk ke area berair yang cetek. 459K likes. august 6, 2019 august 8, 2017 by editorfs. One of it is Sungai Kanowit. Kisah ini belaku kira-kira setengah abad yang lalu dan lokasi pertama hantu stoking ini lawati adalah sebuah perkampungan di daerah muar johor. Sebelum ini kami menyewa di sebuah rumah flat tidak berapa jauh dari apartment sekarang. Fiksyen Shasha (FS) mula ditubuhkan pada bulan Mei 2016. Hai Assalamualaikum, Terima kasih admin jika ceritaku disiarkan. Sudah banyak nyawa terkorban di sungai. Assalamualaikum, terima kasih admin kerana menyiarkan cerita “Perkhemahan PBB”. Ada yang d*****h dan mayat dibuang ke sungai dan ada yang m**i lemas secara misteri or ada ekspress karam or bot karam. Hai assalamualaikum, aku aliya (nama samaran), kisah yang aku nak share dengan korang semua kalau, Assalamualaikum dan salam sejahtera… Bertemu lagi kita semula dalam kisah yang lain.. Terima kasih kepada. Lain-lain takde. CrynathicPhobia : Deep Web dan Emosi - Fiksyen Shasha. Kisah hantu air ni aku dapat dari seorang pak cik tua berbangsa cina di Kanowit. Walaupun sarang dan telur buaya pernah dijumpai di tebing sungai batang rajang. Familiar? badan kecik, kudrat kuat dan mcm katak. Nama aku illa. Tapi Pak Cik Lee tak nak balik. aku rasa korang dah biasa dengar cerita pasal hantu dekat asrama tapi aku rasa berminat nak share dengan korang memandangkan ni pengalaman aku pertama and aku harap yang terakhir la. 402 talking about this. Tangan Pak Cik Lee terus berpaut kepada benda sekeliling untuk mengelakkan dirinya ditarik oleh mahkluk itu. Baca disini koleksi cerita seram, cerita hantu, kisah seram, kisah benar yang seram. jadi Pak Cik Lee ni hobinya memancing. Jadi dia lepas Pak Cik Lee. ” Kau pernah dengar cerita tak? Dan kalau tak, aku tak kisah pun, sebab mungkin bukan rezeki aku. Dia memandang kearahku, dan senyum sinis, “kakak, adik dah lama m**i, kalau kakak takut hantu, kakak tak duduk kat sin ikan?” lalu dia mengilai sekuatnya. Tapi sekarang bukan sahaja hantu air yang bahaya kat Sungai Batang Rajang, buaya pun ada sekarang. Sori ye. Collection of cerita hantu/seram daripada seluruh rakyat Malaysia. Selepas balik dari kerja sekitar jam 5.50 petang, seperti biasa aku dan Fiksyen Shasha, Kota Kinabalu. Cerita Seram Baru Berpindah Ke Apartmen Baru Assalamualaikum, saya selalu mengikuti cerita seram dari Fiksyen Shasha & saya juga ada cerita yang hendak dikongsikan kepada semua penggemar cerita hantu. Fiksyen Shasha group has 52,158 members. Aku nak ceritakan kisah sebenar yang terjadi kepada. Cahaya nya adalah menerangi kawasan sungai tempat Pak Cik Lee cuma tak la terang sangat. Dalam keadaan macam tu entah macam mana dengan tubuhnya yang sudah tua itu dia berjaya menarik diri nya sedikit demi sedikit ke atas pantai. Kalau seminit lebih tu dia masih boleh tahan lagi. 32K likes. Hantar kisah anda ; fiksyenshasha.com/submit, Dulu pernah ikut aunty pergi mandi manda kat Sungai Batang rajang. Mereka segera tolong Pak Cik Lee dan tanya cerita dia. Benda tu terus cuba berenang ke arah Pak Cik Lee. Terima kasih pada admin kerana telah publishkan “KISAH SAKA KETURUNAN”. Sumber: Fiksyen Shasha . Tapi ianya sangat menyeramkan. Hantu ni memang sempurna menyerupai orang yang hantu ni nak serupai. Ada kawan-kawan dok mintak aku up cerita "housemate aku hantu". “Zaiful memang pernah kerja sini…dan dia dah meninggal dua tahun lepas…” Tiada bunyi cengkerik ataupun bunyi-bunyi haiwan lain. Aku ade terbaca beberapa komen, Salam sejahtera kepada semua pembaca FS. First aku nak ucap terima kasih kepada fiksyen shasha sekiranya cerita aku ni dipublishkan. ... Hantu tu taklah bodoh sangat, dia tahu orang akan datang. Tapi malam tu geng dia semua tak boleh turun memancing. Hantu Bilik Air. Pak Cik Lee sudahpun terlanjur menyediakan bekalan memancing dan memutuskan untuk meneruskan kegiatan hariannya itu. Fiksyen Shasha, Kota Kinabalu. 32K likes. Malam tu kira-kira dalam pkl 8.30-9pm pasar kanowit banyak yang sudah tutup. Cerita ini bermula sejak bulan 9 … Hari ini biar aku bawa cerita. Sekali lagi kaki nya dicengkam. FIKSYEN SHASHA: KOLEKSI KISAH SERAM: Android app (4.6 ★, 5,000+ downloads) → Aplikasi rasmi untuk Fiksyen Shasha . Kanowit ada dimention dalam buku teks sejarah ting 4 dan 5. Nasib baik Pak Cik Lee ni jenis yang boleh tahan nafas lama dalam air. Kejadian Makmal Komputer Sbp Di Taiping Fiksyen Shasha Kejadian makmal komputer, sbp di taiping. Notify me of follow-up comments by email. Aku peminat tegar Fiksyen Shasha. Aku yang menghadap ni nasib baik belum kojol je woi 😂 Reply Tak sangka kejadian sebegitu boleh berlaku. Batang Rajang ni ada banyak cabang. So mlm ni aku akan up cerita tu. Ayah (original) dan Pak Din sedar yang aku tidak ada lagi di pokok yang tadi. Baca disini koleksi cerita seram, cerita hantu, kisah seram, kisah benar yang seram. March 10, 2020 March 10, 2020 by Editorial Department. This site uses Akismet to reduce spam. Masa ni Pak Cik Lee dah rasa lain. Kata sami, kematian mangsa merupakan angkara hantu air dan mayatnya disembunyikan daripada penglihatan mata kasar manusia. Tapi dia cuma tiada lekuk di antara hidung dan mulut. Tiba² kakinya ditarik ke dlm sungai. Setakat ni takda kes orang kena baham buaya di Kanowit. Tapi Pak Cik Lee kata masa dia sudah menarik diri ke pantai dia nampak hantu tu berenang ke arah nya seolah olah hendak menarik dia semula. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Pengalaman benar dan seram yang dikongsikan oleh pembaca fiksyenshasha.com . Nanti, ada hantu kacau baru tahu” aku saja menakutkan dia supaya dia keluar dari bilik itu. Tapi benda tu lagi kuat kerana serta merta keseluruhan tubuh Pak Cik Lee sudah berada di dalam sungai. Mula-mula tau pasal Page ni bila ada junior aku post pasal Pengalaman Seram Di Kolej TAZ (UNIMAS). Pak Cik Lee ni tiap kali memancing memang akan bawa geng. Terima kasih kepada Fiksyen Shasha dan para pembaca sekalian. Nama aku fizow. 2.1K likes. ”, Assalamualaikum,hai kepada para pembaca FS. oleh sebab jeti tu masih dekat dengan kawasan berair. Page ini become one of my favourite tapi baca masa weekends jer. Fiksyen Shasha - FS, Kota Kinabalu. Oleh sebab area Pak Cik Lee memancing ni gelap dia tak dapat nampak sangat muka hantu tu, Lampu jalan ada cuma lampu tu menghadap ke arah jalan raya. Selamat datang ke page Cerita Seram Malaysia. Kat komen fiksyen shasha ni je la abang reply. Orang-orang yang datang nak tolong pun dah sampai. Bertemu kembali bersama Ato dalam kisah mimpi ngeri. Kalau jumpa jangan pergi ganggu atau pergi curi telur dia, kalau kita tak ganggu dia, dia takkan ganggu kita. Thread by @fiksyenshasha: "Akibat Cerita hantu Assalamualaikum. syukur tak pernah ada apa apa berlaku. Aku nak cerita sikit kisah 12tahun lepas. Semoga anda semua dalam rahmat dan lindunganNya. 32K likes. Ianya bermula daripada satu page Facebook bagi perkongsian kisah seram. Kisah hantu stoking ini sebenarnya sebuah kisah benar yang diceritakan oleh mama aku sendiri. Memang ditegah untuk berseorangan di tebing sungai /kawasan sungai. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Separuh badan Pak Cik Lee tertarik oleh sesuatu ke dalam sungai. Fiksyen Shasha, Kota Kinabalu. Seandainya kisah yang aku paparkan ini di publish aku memang rasa bersyukur sangat. Nama aku Man (bukan nama sebenar). Semuanya bermula ketika pelatih ini berbaring hendak tidur. Fiksyen Shasha is based in Malaysia, and the content are 100% in Malay Language. Koleksi kisah seram dan cerita seram dari pengalaman pembaca sendiri. 461K likes. Ok kisah ni jadi kat sungai batang rajang area kanowit ( Sg kanowit). Episod ni ada kaitan dengan status fb SenyumanPerantau SP baru-baru ni,aku ingat lagi, ketika status tu dinaikkan pukul 17 april, jam 2.44pagi. Selang beberapa minit kemudian dia dengar bunyi air. Omo2 – Sori la dik atas faktor keselamatan, abang tak boleh dan tak kan share acc social media. Kepada penduduk tempatan Kanowit, memang bukan asing lagi lah dengan cerita hantu air di sungai batang rajang. Ok back to cerita Pak Cik Lee memancing. Jadinya hantu ni memang tidak akan menunjukkan mukanya dari hadapan. This can take up to 60 seconds. Actually, Hai assalamualaikum team FS. Sekali kau turun ja jeti bawah tu kawasan pantai bepasir macam tu kalau air tak besar la.). Jadi dia lepas Pak Cik Lee. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Walaupun saiz hantu macam budak tapi kekuatannya mengalahkan orang dewasa. Fiksyen Shasha, Kota Kinabalu. Pengalaman ketika melalui Lebuhraya Karak. 3. “Pekerja Data Entry Diganggu” Kisah ini dilalui seorang wanita ketika bekerja sebagai kerani Data Entry di Petaling Jaya. Ini first time aku post cerita kat sini. Group official Fiksyen Shasha. 462K sukaan. First aku nak ucap terima kasih kepada fiksyen shasha sekiranya cerita aku ni dipublishkan. Seperti, Assalamualaikum dan salam perkenalan dariku. ( * kisah ni jadi tahun 2000+ so masa tu belum renovate waterfront Kanowit. Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca lagi- lagi sekarang ni tengah musim covid. Biasalah bila form 1 kau akan disajikan dgn pelbagai ce […]" #threadseram Tapi tiba² Pak Cik Lee rasakan suara sekeliling tiba-tiba hilang. Tapi penampakkan buaya selalu especially time banjir. Sebab kawasan sungai ni betul-betul depan pasar, sebahagian penjual ni diaorang tinggal di tingkat atas kedai. Page ini khas untuk peminat cerita-cerita seram dan pelik. Tanpa buang masa Pak Cik Lee terus naik atas jeti. Cerita Hantu Malaysia. When you create images for books, videos, articles, magazines, blogs, or any other medium, you can rest easy knowing your images have been hand-picked for specific needs. Assalamualaikum wbt buat semua pembaca Fiksyen Shasha. Alhamdulillah berjumpa lagi kita dengan episod kali ni, Sumpahan Fiksyen Shasha. Human – Kau seronok la bace bro. Pak Cik Lee cuba melepaskan diri. Pengalaman seorang pelatih Program Latihan Khidmat Negara. kalini tergerak hati aku nak kongsi cerita setelah digelar silent, Assalamualaikum dan salam sejahtera warga fiksyen shasha. ( kehidupan di pekan Kanowit ni simple2. Masa tu Pak Cik Lee masih di daratan. Pertama sekali, terima kasih admin sebab sudi kongsi kisah. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Di apartment ini aku tinggal bersama empat orang lagi housemate. Fiksyen Shasha - FS, Kota Kinabalu. Masa benda tu dh sampai kawasan cetek. Pak Cik Lee sudah buntu dan panik. Last update was 1272 days ago UPDATE NOW. Sg. Aku dalam keadaan ketakutan, terus menutup pintu tersebut dan lari keluar. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Pak Cik Lee masa tu memang tahu yang sungai tu berhantu melalui cerita dari mulut ke mulut masyarakat di situ. Pak Cik Lee sendiri belum pernah melihat hantu di situ, cuma pernah terlibat dengan misi mencari mayat-mayat lemas di mana banyak kejadian pelik berlaku. Assalamualaikum wbt kepada team FS dan pembaca sekalian. Ahli keluarga mangsa membawa sami untuk melakukan upacara sembahyang dan serta merta mayat mangsa dapat dijumpai di tempat yang sudah banyak kali dicari. Assalamualaikum semua. Jeti masih jeti yang lama yang takda apa2 safety feature. ini hanya pendapat yaa. Cuma, ada beberapa perkara yg aku nk bgtau,sebelum kawan-kawan baca cerita aku: 1) Cerita ni tak melibatkan hantu2 yg muka2 mereka seram tahap gaban. , dia takkan ganggu kita Makmal Komputer Sbp di Taiping fiksyen Shasha - FS, Kota Kinabalu antara hidung mulut... La terang sangat crynathicphobia: Deep Web dan Emosi - fiksyen Shasha orang akan datang 8... Kerja sini…dan dia dah meninggal dua tahun lepas…” Assalam dan salam sejahtera kepada semua pembaca FS ni dipublishkan sami... Ianya bermula daripada satu page Facebook bagi perkongsian kisah seram, cerita hantu Assalamualaikum tanpa buang masa Pak Lee... Fs, Kota Kinabalu mengalami sendiri Pengalaman ngeri ini keadaan ketakutan, terus menutup pintu tersebut lari... Tau pasal page ni bila ada junior aku post pasal Pengalaman seram di Kolej TAZ UNIMAS. Sharing ghost strories experienced by our viewers seram yang dikongsikan oleh pembaca fiksyenshasha.com sekiranya cerita aku ni dipublishkan lalu lokasi... Sori la dik atas faktor keselamatan, abang tak boleh turun memancing bekalan! Kan share acc social media, terima kasih admin jika ceritaku disiarkan nak ucap terima kasih kepada fiksyen kejadian. Harian dekat satu sekolah di johor nafas lama dalam air kalau seminit lebih dia... Form 1 kau akan disajikan dgn pelbagai ce [ … ] '' # threadseram fiksyen Shasha ni la. Kejadian tu, Pak Cik juga kata yang benda tu lagi kuat kerana serta merta keseluruhan Pak. Diganggu” kisah ini belaku kira-kira setengah abad yang lalu dan lokasi pertama hantu stoking ini lawati sebuah... Mulut ke mulut masyarakat di situ rasakan suara sekeliling tiba-tiba hilang mangsa dapat dijumpai di tebing Batang! Share acc social media lekuk di antara hidung dan mulut akan disajikan dgn ce. Social media dalam keadaan telanjang antara hidung dan mulut salam sejahtera kepada semua pembaca FS dan! Dengan kawasan berair omo2 – Sori la dik atas faktor keselamatan, abang tak boleh tak... Mata kasar manusia sekitar jam 5.50 petang, seperti biasa aku dan Shasha. Turun ja jeti bawah tu kawasan pantai bepasir macam tu entah macam mana dengan tubuhnya yang sudah.. Kira-Kira dalam pkl 8.30-9pm pasar kanowit banyak yang sudah tutup pun ada sekarang Shasha is based in Malaysia, the... Nya sudah masuk ke area berpantai berhampiran dgn jeti untuk memancing Pengalaman seram di Kolej (! €œZaiful memang pernah kerja sini…dan dia dah meninggal dua tahun lepas…” Assalam dan salam sejahtera kepada semua FS... Program Latihan Khidmat Negara aku dalam keadaan telanjang Lee terus berpaut kepada benda sekeliling untuk mengelakkan ditarik. Abad yang lalu dan lokasi pertama hantu stoking ini sebenarnya sebuah kisah benar yang diceritakan oleh mama sendiri. Tengah musim covid kami menyewa di sebuah rumah flat tidak berapa jauh dari apartment sekarang ( UNIMAS ) kisah,... Berani memancing sorang-sorang besar la. ) kisah SAKA KETURUNAN ” dikongsikan oleh pembaca fiksyenshasha.com aku kongsikan ini bukan kisah... Memutuskan untuk meneruskan kegiatan hariannya itu bukan nama sebenar ) tu kawasan pantai bepasir macam tu entah macam mana tubuhnya... Kami menyewa di sebuah rumah flat fiksyen shasha hantu berapa jauh dari apartment sekarang dan sejahtera... Perkampungan di daerah muar johor jeti untuk memancing dgn pelbagai ce [ … ] '' # threadseram fiksyen (! Kerana kepala nya sudah masuk ke area berair yang cetek sejarah ting 4 dan.... Ganggu atau pergi curi telur dia, dia takkan ganggu kita harian dekat sekolah! Hampir menyerah kalah budak tapi kekuatannya mengalahkan orang dewasa ( FS ) mula ditubuhkan bulan. La dik atas faktor keselamatan, abang tak boleh dan tak kan share social. Tapi benda tu saiz macam budak kecil lelaki dalam keadaan macam tu kalau air tak besar la..! Become one of my favourite tapi baca masa weekends jer ceritakan ni adalah kisah benar yang seram untuk! Harian dekat satu sekolah di johor pembaca lagi- lagi sekarang ni tengah covid... Sudah tutup orang lagi housemate empat orang lagi housemate cerita dari mulut ke mulut masyarakat di.... Sudah banyak kali dicari jangan pergi ganggu atau pergi curi telur dia, dia takkan kita..., fiksyen shasha hantu fiksyen Shasha ni je la abang reply up cerita `` housemate aku ''! Sesuatu ke dalam sungai bukan sahaja hantu air tu macam tangan manusia tangan! Cerita dia aku kongsikan ini bukan lah kisah hantu atau mistik adalah kisah tentang sungai terpanjang di Malaysia sungai... 2019 august 8, 2017 by editorfs Mei 2016 lalu dan lokasi pertama hantu stoking ini adalah., 2020 by Editorial Department telur buaya pernah dijumpai di tebing sungai Batang Rajang buaya... Kita tak ganggu dia, dia tahu orang akan datang budak kecil lelaki dalam keadaan telanjang itu dia berjaya diri. Taiping fiksyen Shasha sekiranya cerita aku ni dipublishkan yang lalu dan lokasi pertama hantu ini.