Μετά την επιτυχημένη έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στα τρία μεγαλύτερα εθνικά τεχνολογικά Μουσεία της Κορέας (Εθνικό Μουσείο Επιστημών, Daejeon / Μουσείο Επιστημών, Gwangju / Εθνικό Μουσείο Επιστημών, Daegu) που διήρκεσε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο (01/10/2016-31/08/2017) το Μουσείο προσελκύει, εντυπωσιάζει και μαγεύει το κοινό της Ταϊλάνδης.
Η περιοδεύουσα έκθεση του Μουσείου με τίτλο “The HI-TECH inventions of the Ancient Greeks” που φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών (National Science Museum) στην Ταϊλάνδη, στην πρωτεύουσα Μπάγκογκ, θα διαρκέσει από τις 16 Μαΐου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου.
Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρευρέθηκαν o Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ελληνοταϋλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ John Φωτιάδης, ο πρόξενος της ελληνικής πρεσβείας στην Μπανγκόκ, κ Δημοσθένης Κοράλλης, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ταϊλάνδης, κ. Rawin Rawinwongse και ο αντιπρόεδρος κος Suwarong Wongsiri. Οι προαναφερθέντες τίμησαν το Μουσείο Κοτσανά και το αρχαιοελληνικό τεχνολογικό παρελθόν που αναβιώσει μέσα από τις ανακατασκευασμένες εφευρέσεις του ιδρυτή του Μουσείου με ξεχωριστές γεμάτες επαίνους ομιλίες που πραγματοποίησαν κατά την έναρξη των εγκαινίων.
Επιλεγμένα, λειτουργικά, διαδραστικά εκθέματα απαρτίζουν την έκθεση «Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων», από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητο-κουκλοθέατρο του Ήρωνος, και από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Το Οστομάχιον του Αρχιμήδη, το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, το Υδραυλικό Ωρολόγιο του Κτησιβίου, η Ύδραυλις, ο μυκηναϊκός αργαλειός, η τρίκωλος ανυψωτική μηχανή είναι ορισμένα από τα εκθέματα που θα γνωρίσει το κοινό της Ταϊλάνδης, θα μπορέσει να λειτουργήσει για να κατανοήσει πλήρως την πρακτική τους λειτουργία, θα εντυπωσιαστεί από τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων που έχουν «ζωντανέψει» ξανά από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.
Η τεράστια επιτυχία της Έκθεσης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στην Ασία θα συνεχιστεί αμέσως μετά και στη Σιγκαπούρη, στο Science Center από τις 19 Οκτωβρίου 2018 έως 17 Μαρτίου 2019.